15 mei 2013

Havecon bouwt 8,8 hectare voor
Looije Tomaten in Rijsenhout

Eind april 2013, het startschot wordt gegeven voor de bouw en realisatie van de tweede fase van Looije Tomaten Rijsenhout. Het betreft hier een kas van 88.261 m² waarin de inmiddels welbekende 'Honingtomaten' geteeld zullen gaan worden. Havecon Kassenbouw heeft de opdracht gegund gekregen om dit speciale project uit te gaan voeren. De firma Looije en Havecon zijn al jaren trouw aan elkaar en dit geeft een prachtige basis om dit project gezamenlijk tot een goed eind te brengen.

Het project wordt voorzien van diffuus glas met tweezijdige AR behandeling, insectengaas in de luchtramen, belichting en er wordt geteeld volgens het 'gesloten kas' principe.

Dit betekent dat er een beperkt aantal (afgegaasde) luchtramen worden geïnstalleerd en dat er langs beide kopgevels een tweede binnenkopgevel wordt geplaatst, doel hiervan is dat de mogelijkheid wordt gecreëerd om lucht te recirculeren, puur buitenlucht aan te zuigen of een combinatie hiervan. Havecon Kassenbouw voorziet de technische constructie hiervoor, de partijen voor de luchtbehandeling zijn nog niet bekend.